Pomáhá vířivka při rýmě a nachlazení?

Zimní chlad a únava jsou dost náročné i bez toho, že máte rýmu nebo jste nachlazení. Příznaky mohou trvat týden nebo déle, ale existuje jeden způsob, který můžete využít k tomu, abyste se cítili lépe a nenajdete ho ve své lékárničce – ponořit se do vířivky vám nabídne úlevu, kterou tolik potřebujete.

Samozřejmě, že vířivka vám nemůže vyléčit běžnou rýmu – tu nevyléčí nic. Co ale může udělat, je poskytnutí vám dočasné úlevu od nepříjemných příznaků a to vám pomůže odpočívat a zotavit se. Opakovaná, 20 minut trvající koupel v teplé a uklidňující vodě vířivky několikrát denně vám pomůže zvládnout nepříjemné příznaky rýmy a nachlazení mnohem snáze.

Porazte rýmu ve vířivce

Představte si, že relaxujete ve své vířivce, odpočíváte v pohodlném tvarovaném sedadle, voda vás uklidňuje příjemným teplem, zatímco trysky jemně masírují vaše bolavé klouby a svaly. Pokud odpočíváte v uklidňující teplé vodě, nemyslet na nic jiného. Jen odpočívejte a snažte se cítit trochu lépe.

Když máte rýmu nebo jste nachlazení, vířivka může být velmi důležitou součástí vašeho uzdravení. Pobyt ve vířivce by se měl vždy omezit na dobu 20 minut, ale můžete se do vířivky vrátit několikrát v průběhu celého dne. Střídejte tak ležení na lůžku a regenerační posezení ve vířivce vždy, pokud budete potřebovat ulevit od nepříjemných příznaků nemoci.

Pokud bojujete s nemocí, tak je nutné, aby si vaše tělo více než kdy jindy odpočinulo. Pobyt ve vířivce vám může dočasně poskytnout úlevu při následujících obtížích:

  • Zahlenění. Lékařské studie prokázaly, že inhalovaná pára pomáhá k lepšímu uvolňování hlenu a způsobuje dočasnou úlevu. Relaxace ve vířivce a vdechování teplého, vlhkého vzduchu vám může uvolnit dutiny, dočasně zmírnit nepříjemné pocity a umožnit vám snadnější dýchání.
  • Bolest svalů a kloubů. Je prokázané, že pravidelná hydroterapie pomáhá se zmírněním bolesti svalů a kloubů.
  • Poruchy spánku. Lékařské studie prokázaly, že lázeň v teplé vodě před spaním zlepšuje kvalitu spánku. Když se cítíte pod psa, je noc, kdy se dobře vyspíte, neocenitelným přílivem energie.

Překonání rýmy a nachlazení

Když máte rýmu, nebo jste nachlazení, jediné, co chcete udělat, je zkrátit dobu potíží a snížit intenzitu příznaků. Následující tipy vám mohou pomoci:

Pokud bojujete s nemocí, tak je nutné, aby si vaše tělo více než kdy jindy odpočinulo. Pobyt ve vířivce vám může dočasně poskytnout úlevu při následujících obtížích:

  • Dodržujte pitný režim. Bylinkový čaj s medem a citronem je vynikající uklidňující nápoj.
  • Věnujte čas uzdravení. Upravte svůj denní režim a vyhraďte si dostatek času na uzdravení. Pokud vám není dobře a snažíte se pracovat a být aktivní jako obvykle, je pravděpodobné, že si jenom prodloužíte čas, nutný na uzdravení.
  • Zbavte se stresu. Snažte se být v klidu a střídavě odpočívat na lůžku a dopřávat si 20 minut relaxace ve vířivce. Poslouchat nějakou uklidňující hudbu vám pomůže uvolnit se.
  • Hodně spěte. Dopřejte si koupel ve vířivce těsně přes usnutím, abyste si zajistili hluboký, posilující spánek.

I když nejste nemocní, vaše vířivka vám přispěje k celkově dobrému zdravotnímu stavu a posílí váš imunitní systém. Je to kromě jiných skvělých účinků příjemná forma prevence proti banálním nemocem.

Jak může vířivka zvýšit vaší imunitu?

I když nejste nemocní, vaše vířivka vám přispěje k celkové zdravotní pohodě a posílí váš imunitní systém. Hodně stresu může oslabit váš imunitní systém, čímž se zvýší náchylnost k banálním onemocněním, jako je rýma a nachlazení. Používání vířivky podporuje dobrou kondici vašeho těla i mysli a lékaři prokázali spojitost s nárůstem tělesné i duševní pohody. Pravidelné používání vířivky společně s celkovým zdravým životním stylem, jako je jíst vyváženou stravu a mít dostatek pohybu, vám pomůže udržet zdravý imunitní systém, který pomůže i vašemu tělu bojovat proti nemocem.

Vířivka je zdrojem zdraví a pohody

Určitě nechcete začít shánět vířivku až v době, kdy budet nemocní a cítit se mizerně. Navštivte naší Galerii vířivek – wellness, fitness a a vyberte si některou z vířivek CalderaSpas, které jsou spolehlivé, nají levný provoz a která bude vždy připravena k použití, nejenom v době nemoci. Vířivka vám totiž pomůže nejen v boji proti běžné rýmě nebo nachlazení, ale pomůže vám včas vybudovat odolnost proti banálním nemocem v budoucnosti.

Mohlo by vás zajímat

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.

Pin It on Pinterest