Kompletní zdravotní přínosy vířivky

Vířivka od špičkového výrobce vám může výrazně zlepšit kvalitu vašeho života způsoby, které jste si dříve neuměli představit a o kterých jste neměli ani tušení.

Vířivka sbližuje členy vaší rodiny a dává vám důvod, proč být spolu a proč třeba pozvat své přátele a sousedy na návštěvu. Ať už je to pozdě večer, abyste se mohli dívat na hvězdnou oblohu, nebo brzy ráno, abyste viděli vycházející slunce, vířivka vám pomůže spojit se s přírodou kolem vás.

Když zahrnete používání vířivky do svého každodenního rituálu, pomůže vám to zlepšit vaší celkovou pohodu. Pravidelný odpočinek ve vířivce vám pomůže snížit stres, zmírnit bolest, zlepšit kvalitu spánku a zvýšit pohyblivost. Zásadní slovo o prospěšnosti hydroterapie – použití vody k úlevě od bolesti a léčení různých zdravotních stavů – vám řekne pouze váš lékař, ale potenciální přínosy používání vířivky jsou následující:

1. Zlepšení pohyblivosti

Jak stárneme, zhoršuje se nám pohyblivost. Tento proces je pro někoho postupný a pro někoho naopak rychlý, v závislosti na faktorech, jako je genetika, stupeň aktivity, prodělaná zranění a přítomnost zdravotních komplikací, jako je např. artritida.

Díky pravidelnému používání vám vířivka může pomoci obnovit pohyblivost a zpomalit přirozenou ztuhlost, které přichází s věkem. Teplá voda ve vířivce vytváří vztlak – sílu, která vaše tělo ve vodě nadnáší. Tím se snižuje zatížení kloubů, což pomáhá jejich pohyblivosti. Nadnášení vodou ve vířivce snižuje svalové napětí a umožňuje vašim kloubům a svalům uvolnit se a uklidnit se. Během pobytu ve vířivce můžete využít uvolněného stavu a vztlaku vody, abyste mohl cvičit mírná protahovací cvičení.

Následující video nabízí několik protahovacích cvičení, která je možná ve vířivce provádět. Pokud máte problémy s pohyblivostí nebo zdravotní problémy, poraďte se se svým lékařem předtím, než se do cvičení pustíte:

Vířivka je místo, kde máte možnost vrátit svému tělu zpět mládí, pohyblivost a zbavit ho bolesti. Je to místo, kde zmizí všechny starosti a stres. Je to místo, které vám umožní být znovu na začátku.

5. Snížení napětí a stresu

Kolik času z vašeho dne strávíte s pocitem stresu? Hektický běh každodenního moderního života může být velkým zdrojem napětí: vstávat s budíkem, vypořádat se s dopravní zácpou nebo přeplněnými vlaky, vést hovory a vyřizovat emaily v práci, platit účty, postarat se o děti, připravit večeři na stůl, zajistit údržbu vašeho domu, opravu vašeho auta, opravu vašich vztahů, atd. Nebylo by hezké mít nějaký způsob, jak na to všechno zapomenout?

Když jste ve vaší vířivce, nezáleží na ničem jiném, než na vašem dobrém pocitu. Protože je mnohem energeticky efektivnější udržovat vodu ve vířivce na konstatní teplotě, je pro váš odpočinek vždy připravená. Než odejdete ráno do práce, patnáct nebo dvacet minut ve vířivce vám pomůže začít den odpočatý a soustředěný. V noci vám pomůže uvolnit se a zbavit se stresu po dlouhém dni. Studie prokázaly, že použití hydroterapie může vést ke zlepšení psychologického a emočního stavu. Kombinace teplé vody s uklidňujícími masážními tryskami napomáhá uvolnění napětí z vašich svalů. Vztlak vody zmírňuje zatížení svalů a uvolňuje celé tělo. Najděte si každý den chvíli času a usaďte na uklidňujícím a pohodlném místě, vzdáleném od ruchu života. To vám umožní uklidnit se a zmírnit příznaky napětí a stresu.

7. Zmírnění bolesti svalů

Dnešní svět byl vybudován tvrdou prací a stále ještě je i v dnešní technické době tu spousta lidí, kteří tvrdě pracují. Dokonce i když nestavíte domy, nebo nejste horolezec, může se stát, že na konci dlouhého dne trpíte unavenými nebo bolavými svaly. Náš každodenní pracovní život způsobuje, že večer chodíme domů unavení a potřebujeme odpočinek. Fyzicky se namáháme i mimo svojí práci: chodíme sportovat a cvičit do posilovny, jezdíme na kole, chodíme na horské tůry. Veškerá tato pohybová aktivita, ať už v práci, nebo ve volném čase, si vybírá svou daň na našem těle.

Vířivka vám může pomoci tuto bolest odstranit. Teplá voda a masážní trysky uvolňují napětí a odstraňují toxiny ze svalových vláken. Vztlak vody nadnáší vaše chodidla, nohy a záda, což vám pomáhá uvolnit svaly a klouby. Ponořit se do vířivky po náročném cvičení nebo dlouhém dni v práci je ideální způsob, jak pomoci svalům obnovit se na další den. Každopádně, než se rozhodnete nahradit vířivkou léčbu vašich zdravotních potíží, poraďte se předtím se svým lékařem.

Mohlo by vás zajímat

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.

Pin It on Pinterest