Jacuzzi a vířivka, kde je rozdíl?

Luxusní hotely často propagují své nejkrásnější pokoje jako Jacuzzi Suites. Ale když se hosté přihlásí, obvykle najdou velkou bublinkovou vanu, která ani nebyla vyrobena společností Jacuzzi® Inc. Tyto hotely, stejně jako někteří prodejci a bohužel většina zákazníků často nesprávně používá termín „jacuzzi“ pro všechny vířivé vany, ať už jsou umístěné v koupelně, zabudované v zemi, volně stojící, a to včetně vířivek všech ostatních výrobců.

Jacuzzi je vlastně výrobce (a značka), který se proslavil poté, co v roce 1960 začal vyrábět vany vybavené tryskami pro vzduchovou masáž. Použití tohoto názvu značky pro identifikaci všech vířivých van a vířivek je podobné tomu, jako když se obecně všem jednorázovým plenám říká „pemprsky“ podle značky Pampers.

Pokud se tedy někde mluví o „jacuzzi“ a vířivce, je nutné uvědomit si historickou souvislost, původ tohoto zobecněného názvu a skutečnost, že dnes existuje široká nabídka špičkových značek vířivek s jedinečnými wellness i funkčními vlastnostmi.

O stovky let později s příchodem elektřiny už lidé nemuseli cestovat k přírodním horkým pramenům, aby si užívali v jejich bublající vodě a termín „vířivka“ získal další význam: kromě místa, kde se lidé mohli hýčkat masážemi znamenal také zařízení, které takový zážitek umožňuje.

Jacuzzi nebo vířivka?

Pokud se rozhodujete mezi Jacuzzi® a vířivkou (libovolného výrobce), vyberte si hlavně produkt, který přináší co nejvíce pohodlí s vynaložením nejmenšího úsilí a který nejlépe vyhovuje vašemu životnímu stylu.

Přínosy hydroterapie, kterou poskytují domácí vířivky, jsou stejné, jako jsou poskytovány přírodními horkými prameny, ale díky pokrokům v oblasti technologií dnešní vířivky poskytují tyto wellness přínosy mnohem pohodlněji a také nabízejí nad celým procesem mnohem větší kontrolu.

Jacuzzi je značka, která se často nesprávně používá. Tento název patří pouze vaně se vzduchovými tryskymi, vířivkám a dalším výrobkům vyrobeným společností Jacuzzi® Inc. Při nákupu nové vířivky je tedy důležité znát rozdíl a vědět, že názvy jsou často nesprávně používány.

Mohlo by vás zajímat

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.

Pin It on Pinterest