Všechno o vířivce a spotřebě energie

Konstruktéři vybavili vířivky celou řadou prvků, které šetří energii, aby si jejich majitelé užívali výhod hydroterapie a mohli relaxovat bez obav z vysokých účtů za elektřinu – a to bez ohledu na roční období.

Je skvělé užívat si v zimě ve vlastní vířivce. Ráno vás teplá voda nastartuje k výkonům v novém dni a večer se v ní zotavíte a zbavíte se stresu. V zimě také nejvíce využíváte topení ve svém domě a to vede logicky k otázce, kolik elektřiny navíc spotřebuje nová vířivka. Určitě platí, že v zimě spotřebujete na ohřívání vířivky více energie, než v létě. Také ale platí, že moderní a vysoce kvalitní vířivky jsou extrémně energeticky účinné a spotřebovávají jen velmi málo elektrické energie.

Vaše měsíční náklady na elektřinu budou záviset na následujících podmínkách, z nichž některé můžete snadno ovlivnit:

  • velikost vířivky
  • tarifní cena elektřiny od dodavatele
  • průměrná venkovní teplota
  • jak často se vířivka používá
  • kvalita izolace vířivky
  • energetická účinnost topení a čerpadel vířivky
  • konstrukce a kvalita termoizolačního kryt

Jakmile je vířivka vyhřátá na požadovanou teplotu pro používání, udržování této teploty už vyžaduje pouze mimimální množství energie, a to zvláště když vlastníte vysoce kvalitní a spolehlivou vířivku.

Podle praktických poznatků majitelů vířivek CalderaSpas u nás v celé České republice představuje provoz vířivky navýšení účtu za elektřinu o cca 25 Kč denně. Tito majitelé obvykle používají vířivku čtyři až pět dní v týdnu. Chcete-li se dozvědět další informace o energetických vlastnostech vířivek, podívejte se na následující video v angličtině:

Mohlo by vás zajímat

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.

Pin It on Pinterest