Vířivka pomáhá proti zimní depresi

Zima je dobou onemocnění rýmou, chřipkou a špatné nálady. Zimní deprese je specifickým důsledkem důsledkem nedostatku slunečního světla a přirozeného sklonu našeho těla ke zpomalení a úspoře energie při nízkých teplotách. Společnost okolo nás ale pokračuje v činnosti normálním tempem. V chladném počasí se také více projevují skryté zdravotní problémy. Naštěstí, domácí vířivka může v překonání těchto potíží výrazně pomoci.

Tipy a nápady, jak se ve vířivce vypořádat se zimní depresí

Je důležité respektovat skutečnost, že jsme omezeni ročním obdobím a přitom zůstáváme spojeni s naším okolím doma, v zaměstnání i v okolním světě. Vířivka je dokonalým nástrojem, který vám pomůže najít a udržet si rovnováhu.

1. Oživte své každodenní rutiny

Bez ohledu na to, jaké cíle máte pro nový rok, závisí jejich dosažení pravděpodobně na vaší vytrvalosti a důslednosti. Základem dlouhodobého úspěchu mohou být pravidelné odpočinkové rituály a s těmi vám výrazně pomůže vaše vířivka. Během chladných zimních měsíců s nedostatkem světla může být obtížné se každé ráno probudit a vstát z postele. Pokud se ale můžete těšit na 20-ti minutovou koupel v teplé vířivce, může se z nenáviděného vstávání stát povzbuzení na celý den. Pokud máte vířivku s nejnovější energeticky úspornou technologii a izolaci, bude pro vás vždy připravená, vyhřátá na ideální teplotu.

Koupel ve vířivce může být v kteroukoliv denní dobu jak relaxační, tak posilující. Pomůže vám usnadnit návrat ze zaměstnání do vašeho domácího života. Pomůže vám uklidnit se večer před spaním, abyste měli zdravý a posilující spánek. Může to být i důležitá součást každodenního rituálu, který sdílíte s vaším partnerem nebo vaší rodinou, abyste si tak mohli společně užívat života.

2. Uvolněte ztuhlost a napětí

Ztuhlost svalů a jejich napětí může být následkem zimní deprese – nebo to může být součástí toho, co jako zimní depresi vnímáme. Bez ohledu na příčinu a důsledek, mohou být vaše fyzické bolesti a problémy uvolněny pravidelnou hydrotepapií ve vířivce. Pro mnohé z nás je zima spíše pasívním obdobím. Kratší dny a chladno nás odrazují od trávení času venku a naše svaly v chladu snáze tuhnou. Masáž teplou vodou uvolňuje ztuhlé svaly a klouby, zatímco odpočíváme. Je velmi pravděpodobné, že se po koupeli ve vířivce budete cítit energičtější, protože napětí svalů se uvolní  a vaše tělo se cítí zahřáté a připravené k činnosti.

3. Podporujte své zimní fitness postupy

V zimě máme celkově méně energie, teploty jdou nízké a motivace pro pohybové aktivity se těžko hledá. Výsledkem je, že naše fitness a kondiční aktivity nejsou tak časté. Využití vířivky může být skvělým motivátorem pro vaše zimní fitness. Ponořit se do teplé vody na dobu dvaceti minut před cvičením zahřeje vaše chladné a ztuhlé svaly, klouby a vazy, což je činí méně náchylné na zranění. Relaxace může také pomoci soustředit se, což vám pomůže lépe se psychicky připravit na cvičení.

Často pomáhá najít motivaci také uspokojení z vlastních výsledků. Po návratu z intenzívní procházky, po návratu z tělocvičny, nebo po jakékoliv jiné fyzické aktivitě vám vaše vířivka pomůže s relaxací a uspokojením z výkonu. Také vám namasíruje svaly poté, co jste tvrdě pracovali. Pokud budete podporovat cvičení pravidelnou relaxací ve vířivce, můžete plnit své fitness cíle i v zimních měsících a těšit se z jejich výsledků.

4. Užijte si venku slunečních paprsků

Během zimy se zvyčuje podíl času, který trávíme v interiéru. Dokonce i když jsme venku, sluneční světlo není tak silné a nemá účinek stejný, jak je tomu v průběhu zbytku roku. Naše mozky a těla reagují na tuto změnu v přirozeném světle potřebou být uvnitř a spát. Dokonce i když je chladno, musíme dbát na pobyt na slunci a vystavovat se životodárným slunečním paprskům. Pokud tak neučiníme, naše přirozené obranné mechanizmy nám znemožní cítit se aktivně.

Vířivka vám poskytuje příležitost trávit čas venku, a to i v chladném počasí. Je to šance na odpočinek a pohodlí, kdy jste na čerstvému vzduchu a vystavujete se slunečním paprskům. To vám poskytne potřebnou energii v době krátkých dnů a dlouhých nocí.

5. Najděte si čas, pro pravidelnou relaxaci

Relaxace a celková úleva od stresu patří k mnoha výhodám, které vám vířivka nabízí. Když se z mrazivého vzducvhu ponoříte do teplé, jemně bublající vody ve vířivce, všechny starosti odplavou pryč. Pokud můžete, naplánujte si svůj vířivkový den, kdy se budete věnovat pouze tomuto báječnému pocitu.

Také třeba zjistíte, že vířivka slouží jako skvělé místo pro setkání se s rodinou nebo přáteli. Tím, že se zimní depresi podělíte, můžete se navzájem podporovat a těšit se na teplejší období roku.

Možná, že právě nyní, v zimě, je ten správný čas zbavit se zimní deprese jednou provždy.

Rozlučte se s depresemi

Deprese není pocit, který se projevuje pouze v zimě, ale v tomto období jsme mu nejvíce náchylní. Možná je to tím, že jsme po prázdninách zalitých sluncem opět v běžném pracovní životě, nebo možná je to tím, že se s nástupem chladného počasí ozývají skryté bolesti, které mohou být až nesnesitelné. Bez ohledu na příčiny vás vířivka vždy zve, abyste vstoupili do její teplé vody a zbavili se všech vašich bolestí, na těle i na duši. Tuto možnost máte po celý rok, takže můžete dodržovat předsevzetí o zdravém životním stylu.

Mohlo by vás zajímat

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.

Pin It on Pinterest